Scan QR code or get instant email to install app

Skip to content
#
Ruth is five years older than Tom. Two years from now, Tom will be 5 years old. Find the sum of their ages three years from now.

### Related Information

Question:

A
17 years old.

explanation

Let's first find the current age of Tom. If two years from now Tom will be 5 years old, then his current age is 5 years - 2 years = 3 years old.

Since Ruth is five years older than Tom, her current age is 3 years + 5 years = 8 years old.

To find the sum of their ages three years from now, we will add 3 years to their current ages:

Tom's age three years from now: 3 years + 3 years = 6 years old.

Ruth's age three years from now: 8 years + 3 years = 11 years old.

The sum of their ages three years from now is 6 years + 11 years = 17 years.

Take more free practice tests for other GED topics with our ged test now!

Comments